23948sdkhjf

Nu kan RNB blicka framåt – rekonstruktionerna avslutas

Ackordsförslagen, som Stockholms tingsrätt fastställde den 16 oktober, för herrmodekedjan Brothers, Departments & Stores Europe och Polarn O. Pyret, som samtliga ingår i koncernen RNB Retail and Brands, har vunnit laga kraft och nu avslutas företagsrekonstruktionerna. 

"I och med att företagsrekonstruktionerna är avslutade återgår bolagen till sedvanliga betalningsvillkor", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ackordsvinsterna som uppkommer i första kvartalet uppskattas till mer än 200 miljoner kronor, vilket kommunicerades i bokslutskommunikén för fjärde kvartalet. 

”Företagsrekonstruktionerna har givit möjligheter att se över alla delar i verksamheterna och de genomförda åtgärderna ger oss ett bra utgångsläge för att framöver se lönsamma affärsområden.”, säger Kristian Lustin, vd för RNB Retail and Brands i en kommentar.

När Habit pratade med Kristian Lustin i samband med bokslutrapporten för fjärde kvartalet  i oktoberså sa han att koncernen ska betala skulderna enligt ackordet för Departments & Stores och Polarn O. Pyret i början av nästa år och för Brothers senast i juni nästa år.

I samma veva sa Kristian Lustin också att de redan aviserade planerna för att avyttra bolagen ligger fast och att pocesserna kring försäljning av bolagen löper vidare.

- Planerna på att sälja bolagen ligger fast  och som jag sagt tidigare så bedömer vi att det finns störst intresse och värden i Polarn O. Pyret. Vi arbetar vidare med de processerna men det finns inga uppdateringar att ge i dagsläget, sa Kristian Lustin då.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.143