23948sdkhjf

Strejkvarsel kan påverka H&M:s e-handel i hela Norden

Samtidigt som pandemin begränsar kundtrafiken i H&M:s butiker och julhandeln väntar runt knuten riskerar en strejk att slå mot bolagets e-handelslager för stora delar av Norden.

Tidigare i veckan varslade LO-förbundet Handels om strejk från den 13 november om inte fack och arbetsgivare kommit överens innan dess om ett nytt avtal för anställda i privata butiker, lager och e-handel. En av de varslade arbetsplatserna är H&M:s e-handelslager i Borås.

"Vårt lager i Borås distribuerar varor från vår onlinehandel till kunder i större delen av Norden", skriver H&M:s svenska pressavdelning i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Arbetsgivarna Svensk Handel, som så här långt uppgett att de inte kan acceptera att avtalets sammantagna kostnadsnivå överstiger 5,4 procent, är mycket kritiska mot varslet, som de betecknar som "orättfärdigt".

”Med tanke på det utmanade läge som handeln just nu befinner sig i är det olyckligt att Handels varslar om strejk /…/ Vi är eniga med Svensk Handel, som i förhandlingarna har accepterat en låglönesatsning, men som däremot inte anser att avtalets totala kostnadsnivå kan överstiga märket på 5,4 procent. Vi följer noggrant utvecklingen och hoppas att parterna ska enas för att undvika att en konflikt bryter ut”, skriver H&M:s pressavdelning.

H&M vill i dagsläget inte kommentera hur en eventuell strejk på e-handelslagret i Borås skulle påverka bolagets verksamhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079