23948sdkhjf

Stärkt resultat för New Wave Group

Presterar bolagets näst bästa rörelsemarginal någonsin under ett tredje kvartal.

Under koncernens tredje kvartal, juli till september, sjönk nettoomsättningen med 13 procent till 1 470 miljoner kronor, jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet stärktes med 37 procent till 176,3 miljoner kronor, vilket resulterade i en rörelsemarginal på 12 procent. Något koncernenchefen och vd:n, Torsten Jansson, är mycket nöjd över med tanke på ett turbulent coronaläge. 

"Med rådande marknadsläge, där alla stora event och idrottstävlingar ställs in, matcher spelas utan publik, föreningsliv och idrott går på sparlåga och större konferenser och kongresser blir digitala, är det ändå ett bra resultat", skriver han i bolagets kvartalsrapport. 

Rörelsemarginalen ökade med 4,3 procent till 12 procent, vilket tangerar bolagets rekord.

"En rörelsemarginal på 12 procent eller högre i ett tredje kvartal har vi faktiskt bara nått en gång tidigare och det var år 2008. Då nådde vi 12,8 procent. Så år 2020 är näst bäst någonsin#, srkiver Torsten Jansson.

Ackumulerat, januari till september, uppgick nettoomsättningen till 4 225,6 miljoner kronor, vilket är en minskning med 13 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Rörelseresultatet uppgick till 262,3 miljoner kronor jämfört med 294,6 miljoner i fjol.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093