23948sdkhjf

Skokedjan stänger butik för tre koncept

Nilson Group stänger butiken för koncepten Skopunkten, Din sko och Ecco i gallerian Shopping i Luleå, det rapporterar Norrbottens Affärer.

Butiken stängs på grund av dålig lönsamhet och några planer på ny butik i Luleå finns inte.

.- Nej, inte som planen ser ut just nu. Nu gäller bara att få bolaget att överleva den här perioden för nu är det stentufft, säger Clas Lövland etableringschef på Nilson group till Norrbottens Affärer.

40 procent av butikens kunder har försvunnit sedan i mars och etableringschefen menar att tappet är så stort att det inte går att parera ens med lägre hyra.

– Vi stänger för att det är en förlustbutik. Den är svår som lokal då den ligger längst in i gallerian och vi har inte riktigt fått in folk där. Vi har mycket barnfamiljer som kunder och för dem det blir rätt svårt att ta sig in i butiken. Det är byggt som ett skepp och inte som ett köpcentra, säger Clas Lövland.

Närmsta av skokoncernens butiker för Luleåborna ligger i Skellefteå.

– För oss är det här ganska dramatiskt för vi kommer inte att ha några butiker i Luleå. Vi är ändå marknadsledande på skor i Sverige så att stänga är inget vi önskar. Vi har inget bra alternativ och så är risken att öppna en butik nu något man inte ska ta, säger Clas Lövland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.282