23948sdkhjf

Sportshopen varslar 50 i gränsbutikerna

Coronarestriktioner slår hårt mot sportbutikskedjan.

Sportshopen tvingas varsla 50 av sina anställda i butikerna Strömstad shoppingcenter, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg om uppsägning i slutet av november, skriver Strömstads Tidning och uppger att hälften av uppsägningrna gäller personer i Strömstad.

Fackliga förhandlingar avslutades förra veckan och personalen informerades på onsdagen.

Elva av de varslade i Strömstad ska dock omplaceras till butikskedjans  växande e-handel och förhoppningen är att kunna återanställa personal när gränshandeln kommer igång.


Tidningen skriver att Sportshopen använts sig av möjligheten att permittera  och var inställda på att permitteringsstöden skulle gälla året ut. Men då stödet inte avser december månad så tvingas aktören istället säga upp.

– Vi har hela tiden haft förhoppningen om att gränsen ska öppna och att handeln skulle komma igång igen men nu tvingas vi verkställa uppsägningar längs gränsen. Det är ett måste för att säkerställa företagets framtid, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen till tidningen.

I mitten av oktober aviserade sportjätten tilltidningen att restriktionerna i gränshandeln slagit hårt mot aktören och att försöker locka över de norska kunderna till näthandeln.

Sportshopen grundades i Grebbestad av  Reinert Sörensson och i dag finns butiker i Grebbestad, Strömstad, Nordby, Charlottenberg och Töcksfors, Uddevalla, Varberg, Linköping och Borås.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062