23948sdkhjf

Nya delägare i Sätila of Sweden

Företagets vd, ekonomichef och styrelseordförande tar plats i modeaccessoarföretagets ägarkrets.

Sätila of Sweden får nya delägare när företagets vd Sara Nevander och ekonomichef Claes Grah, som också har stått bakom Sätilas digitala utveckling,tar plats i ägarkretsen.

Ny delägare är även Sätilas styrelseordförande Jan Wallberg. Jan Wallberg var tidigare vd för Blåkläder och senast vd för Gekås.

Huvudägare är alltjämt Lennart Grebelius, tredje generationen sedan starten 1896, och vars ägande fortsatt uppgår till 60 procent.

Nästa år firar företaget, grundat 1896, 125 år och i ett pressmeddelande skriver bolaget att ”med en bred och samlad kompetens inom retail, varumärkesbyggande samt produktion ser kvartetten fram emot att ta Sätila som varumärke till nya nivåer. Med bolagets gedigna kunskap och långa historia ligger ett klart fokus på att visa vad Sätila mer har att erbjuda”.

- Jag är ödmjuk och tacksam för förtroendet att ingå som en av ägarna till Sätila of Sweden. Att föra Sätilas historia framåt ska bli en spännande resa, säger Sara Nevander vd för Sätila of Sweden i en kommentar.

Säljer i Sätila gör företagets tidigare vd Maria Stockefors och förre styrelseordförande Fredrik Helgesson.

Sätila, grundat 1896, designar, utvecklar och tillverkar mössor och stickade modeaccessoarer. Produktion finns alltjämt kvar i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094