23948sdkhjf

Efter rekonstruktionen – Intersport byter vd och styrelseordförande

Marcus Wibergh lämnar vd-posten för sportkedjan.

Marcus Wibergh lämnar Intersport efter drygt  tre år som vd. Han efterträds av Pontus Petersson som utsetts till ny vd och koncernchef för sportkedjan. 

Pontus Petersson kommer närmast från posten som sportkedjans CFO, finanschef, en tjänst han innehaft sedan 2017. Han  tillträder vd-posten den 2 november.

Pontus Petersson har arbetat inom Intersport under de senaste tio åren och då på flera nyckelpositioner inom affärsutveckling, logistik och IT.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet att få leda Intersport framåt. Sport och idrott bidrar till samhället på många sätt, från glädje och gemenskap till en bättre folkhälsa. Intersport spelar en viktig funktion för idrotten idag, inte minst tack vare vår starka lokala förankring, ett rikstäckande butiksnät och roll i föreningslivet. Vi ska bygga vidare på denna unika styrka för att möta framtidens handel, samtidigt som vi fortsätter bidra till ett bättre samhälle. Tillsammans med alla fantastiska medarbetare ser jag fram emot att göra Intersport till branschens bästa sportdestination för alla våra kunder, säger Pontus Petersson, ny vd och koncernchef på Intersport i en kommentar.

Marcus Wibergh fortsätter som rådgivare till Intersport till februari 2021, heter det i ett pressmeddelande.

– De senaste åren har vi tillsammans genomgått en stor förändringsresa – både affärs- och kulturmässigt – vilket jag är mycket stolt över. Vi har även tagit bolaget in i digitaliseringen genom att lansera flera initiativ i marknaden. Intersport har nu bättre förutsättningar att möta framtiden, och jag önskar Pontus och laget varmt lycka till, säger Marcus Wibergh.

Intersports rekonstruktion, som inleddes den 14 april i år, vann nyligen laga kraft. 

Elgigantens vd Niclas Eriksson har utsetts till ny styrelseordförande. Han har varit styrelseledamot i Intersport sedan 2018.

– Sportbranschen befinner sig i en spännande transformation vilket skapar både möjligheter och utmaningar. Jag är övertygad om att Intersport, tack vare sin starka marknadsposition och duktiga medarbetare, kommer att ta vara på dessa möjligheter. Å styrelsens vägnar vill jag tacka Marcus för hans värdefulla insatser, och ser fram emot att arbeta med Pontus för att ta Intersport till nästa nivå, säger Niclas Eriksson, ny ordförande i Intersport i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078