23948sdkhjf

Boozt vill bli noterat även i Köpenhamn

Ändrar publiceringsdatum för kvartalsrapporten för det tredje kvartalet 2020 på grund av planerna.

E-handelsbolaget Boozt vill genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Copenhagen utöver sin nuvarande notering på Nasdaq Stockholm.

Boozt överväger även att genomföra ett erbjudande till allmänheten i Danmark och till institutionella investerare i samband med detta, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Noteringen, om den genomförs, förväntas ske före utgången av det fjärde kvartalet 2020, under förutsättning av Nasdaq Copenhagens godkännande och uppfyllandet av andra sedvanliga noteringskrav samt gynnsamma marknadsförhållanden.

Erbjudandet är tänkt att bestå av upp till 5.737.085 nya stamaktier, motsvarande upp till cirka 10 procent av antal stamaktier i Boozt.

Boozt har identifierat flertalet attraktiva förvärvsmöjligheter och vill förbättra sin beredskap för att finansiera sådana förvärv av både bolag och tillgångar som kan komma att stärka bolagets erbjudande samt accelerera tillväxten. Om erbjudandet genomförs, avser bolaget därför att använda nettolikviden till sådana ändamål, heter det.

"Sedan vi lanserade Boozt.com under 2011 har vi nått långt i förhållande till vårt mål att bli den största mode- och livsstilsbutiken i Norden. Trots detta har vi bara börjat. Vi är inte där än. En kapitalanskaffning och notering på Nasdaq Copenhagen är ett tydligt steg framåt på vår resa. Vi betraktar oss själva som ett Öresundbolag, vilket gör att vi känner att det är naturligt att vara noterade både i Sverige och i Danmark. Denna kapitalanskaffning kommer stärka vår ställning på marknaden samt positionera oss för attraktiva möjligheter framöver", säger Hermann Haraldsson, medgrundare och vd i Boozt.

På grund av Köpenhamnsplanerna ändrar Boozt publiceringsdatum för kvartalsrapporten för det tredje kvartalet 2020 till den 5 november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094