23948sdkhjf

Odd Molly kan bli två bolag

Utvärderar att dela upp mode och fastigheter i olika bolag.

Mode- och fastighetsbolaget Odd Mollys besparingsprogram på 85 miljoner kronor på helårsbasis har gett effekt. Det visar bolagets bokslut för tredje kvartalet. Förlusten på -9,3 miljoner kronor i fjol vändes till 13,7 miljoner i vinst under tredje kvartalet, juli till september, i år. Omsättningen backade med 23 procent till 59,2 miljoner kronor.

Under det andra och tredje kvartalet har försäljningen i Odd Mollys sex egna butiker och i återförsäljarledet påverkats negativt till följd av pandemin, medan fastighetsverksamheten är opåverkad. Bolaget har tagit del av statligt stöd i form av korttidspermittering, reducerade sociala avgifter och uppskjutna skattebetalningar, enligt rapporten.

Ackumulerat, januari till september, redovisar bolaget fortsatt förlust. Rörelseresultatet uppgick till -1,4 miljoner kronor jämfört med -44,7 miljoner under motsvarande period förra året. Nettoomsättningen sjönk med 27 procent till 164 miljoner kronor jämfört med 225,5 miljoner i fjol.

Under 2019--2020 uppgår bolagets ackumulerade besparingar till 83 miljoner kronor. Under tredje kvartalet har Odd Molly förvärvat sex logistik- och lagerfastigheter, och innehar i dagsläget sju fastigheter.

"Som tidigare annonserats planeras ytterligare förvärv och ambitionen att bli en stark aktör på lager- och logistikfastighetsmarknaden är tydlig", skriver Odd Mollys vd Jennie Högstedt Björk, i en kommentar. 

Bolaget utvärderar nu att separera mode- och fastighetsverksamheten i två bolag. "För att skapa optimala förutsättningar för de båda verksamheterna att fortsätta utvecklas utvärderar vi en tydlig operationell, organisatorisk och legal uppdelning mellan mode och fastigheter", skriver Jennie Högstedt Björk. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094