23948sdkhjf

Gap fortsätter storstänga i Europa

Den amerikanska klädkedjan Gap förbereder hundratals nya butiksstängningar i Europa för att spara kostnader, framgår av en nyhetsartikel på bolagets sajt.

Besparingsåtgärden är en del av bolagets plan för att hantera försäljningsminskningen sedan covid-19-pandemin bröt ut samt ökad konkurrens från snabbmode. Gap hade i slutet av den senast rapporterade perioden i juli 129 butiker i Europa, men det antalet kommer minskas genom stängningar i Storbritannien, Frankrike, Irland och Italien fram till mitten av nästa år.

Tidigare i år stängde Gap-koncernen 225 butiker i världen som var olönsamma som en del av en omstruktureringsplan. Koncernen, där också bland annat Banana Republic ingår, överväger nu också åtgärder avseende lager-och distributionsmodellen och e-handelsverksamheten i stort för Europaregionen.

Klädkedjan har haft svårt att hänga med i allt snabbare modecykler och intåget för det så kallade snabbmodet, där så väl svenska H&M som spanska Zara tagit mark. Pandemikrisen har i sin tur lett till att Gaps butiksförsäljning försvagats avsevärt i samtliga marknader.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

1.703