23948sdkhjf

Temporärt för Kerber

Fortsätter satsningen på tillfälliga ytor och öppnar butik i Kavats tidigare lokal i Stockholms city.

Den 29 oktober Kerber, grundat av Mariellle Kerber, tillfällig butik i Kavats tidigare lokal på Grev Turegatan 1 i Stockholm. Butiken ska ha öppet en månad.

Marielle Kerber uppger till Habit att avsikten är att fortsätta pop up-butiker och efter Grev Turegatan följer en temporär butik i Mörby Centrum mellan 10 till 18 december.

– Vi hade butik vid Nytorget i tre och ett halvt år. Strategin var att öppna en fysisk butik för att få träffa kunden, bygga upp ett community och även driva trafik till vår webbutik. Service var och är ledordet. Att det skulle vara hållbart var bara självklart också inte så mycket som vi snackade högt om egentligen, men det är ändå det vi blev mest kända och uppskattade för, uppger Marielle Kerber till Habit.

Efter butiken drev hon Kerber Showroom i ett och ett halvt år fram till december 2019. Då togs beslut om att endast satsa på tillfälliga ytor och på webbutiken. Sen kom coronapandemin så ytan är den första fysiska satsningen sedan i mars. Nu ser Marielle Kerber fram emot att möten kunderna igen och säger att lokalen är stor, omkring 140 kvadratmeter, vilket gör det möjligt att bedriva handel på ett coronaanpassat vis.

– Vi har hållit kontakt med vårt community genom nyhetsbrev och sociala medier, men inte funnits tillgängliga fysiskt. Många av våra kunder har längtat efter den här möjligheten att få komma och prova och känna och klämma.

Modeföretaget har sedan en längre tid produktion i Vietnam.

– Det viktigaste har ändå varit att hålla vår personal i Vietnam flytande, de är ju vårt hjärta. De har fått jobba på för att klara sig och sina familjer, vilket har lett till att vi förstås har en massa fina kläder som vi nu kan sälja.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078