23948sdkhjf

Hav av marmor i Acne Studios nyrenoverade Stockholmsbutik

Flaggskeppsbutiken invid Norrmalmstorg nyinvigd i ny skrud.

Efter en längre tids totalrenovering har Acne Studios nyöppnat butiken på Norrmalmstorg i Stockholm. Under renoveringen har modemärket huserat i en tillfällig lokal på Smålandsgatan.

Renoveringen följer varumärkets globala butiksstrategi där varje enhet är inredd enligt  Acne Studios designspråk individuellt.  

Till sin hjälp att totalrenovera butiken i Stockholm har Acne Studios haft  Arquitectura-G som gått tillbaka till det forna bankpalatsets urprung och det har resulterat i ett hav av marmor med väggar målade i samma nyans. 


Butikens fem bord, även de i marmor, är framtagna av den samarbetspartnern Max Lamb som arbetat med modeföretaget i ett flertal av de tidigare butikerna. 


”Det är ett tempel. För mig är tanken på ett tempel en plats som inte tillhör någon men som ägs av alla. Det är en del av vår historia men också framtiden. Så här ser jag vår monumentala flaggskeppsbutik i Stockholm”, säger Jonny Johansson, creative director, Acne Studios i en kommentar.

Ytan bär ett tungt historiskt arv då adressen Norrmalmstorg 2 är platsen för Norrmalmstorgsdramat som ägde rum i augusti 1973 då fyra bankanställda hölls gisslan i lokalen.

Händelsen har givit upphov till den psykologiska termen Stockholmssyndromet. Med anledning av det har modemärket kreerat en särskild kollektion med t-shirts, väskor och accessoarer som är tillgänglig i butiken samt i utvalda butiker och i webbutiken globalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113