23948sdkhjf

Intersport kan lägga rekonstruktionen bakom sig

Rekonstruktionen förväntas vinna laga kraft före utgången av oktober.

På tisdagen meddelade Intersport Sverige att ackordsförslaget för dotterbolagen, Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen, har godkänts av bolagens borgenärer. 

"Rekonstruktionen har genomförts under exceptionella omständigheter till följd av coronapandemin, vilket påverkat branschen på både kort och lång sikt", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla fordringsägare som stöttat oss med en nästintill total uppslutning kring ackordsförslaget. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla samarbetet framöver, säger Marcus Wibergh, vd på Intersport, i en kommentar.

Intersport ansökte den 14 april om företagsrekonstruktion. I juli förlängdes rekonstruktionen med ytterligare tre månader. Sportkedjan har sedan rekonstruktionen inleddes stängt minst  tolv butiker, flest ligger i Stockholmsområdet.

– Jag har sedan inledningen av den här processen haft gott hopp och stor tilltro till att Intersport ska klara rekonstruktionen. Bolaget har i grunden en god affärsverksamhet och det är med glädje jag kan konstatera att rekonstruktionen nu kan avslutas framgångsrikt, säger Nils Åberg, ansvarig rekonstruktör på advokatfirman Carler.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11