23948sdkhjf

Alexander Stutterheim öppnar butik – ska rymma både Stutterheim och John Sterner

Skapar butik i Stockholm för båda varumärkena. Tar över American Vintage tidigare lokal.

Den 5 oktober öppnar Alexander Stutterheim butik i Mood i Stockholm. Butiken är framförallt tillägnad stickatmärket John Sterner och en möjlighet att exponera varumärket och kollektionen ytterligare. 

— Efterfrågan på John Sterner har växt den senaste tiden. Jag gissar att det sker i takt med att allt fler funderar kring vad de köper och varför. Att handla billigt visar sig ofta vara dyrt i längden - både för plånbok, människa och miljö. Det kan aldrig bli utslitet att tänka hållbart. Jag har avskytt slit- och slängmentaliteten i tio år minst, säger Alexander Stutterheim i en kommentar.

I sortimentet finns även Stutterheim representerat i form av ett urval av grundarens favoriter.  I butikens utbud finns regnrockar, väskor, kängor, handstickade ekologiska tröjor, plädar i Ölandsull, halsdukar, mössor och sockor.

För Stutterheim handlar det bland annat om ett omsläpp av märkets vaxade rock Kapellgränd. Denna gång handsydd på Textilmaskineriet på Kungsholmen i Stockholm.Därtill väntar även hemliga samarbeten.

— Jag gillar tanken på att man inte kan få allting direkt. Delayed gratification pratar man om som något i tiden. Att få vänta på något fint som sys för hand eller handstickas ger plagget en annan mening, en eftertanke och ett mervärde. Det är förtvivlat tråkigt med all välling vi snabbt ska konsumera för att sedan ersätta med en ny lättsmält dos. Vi kan bättre än så. Vår jord behöver det, säger Alexander Stutterheim.


Stockholmsbutiken blir Alexander Stutterheims andra fysiska butik och första i Stockholm efter sommarbutiken i Borgholm.


— Att få skapa en butik där mina två hjärteprojekt får komma samman är nog det roligaste jag gjort. Det är ju en slags kreativ energi i sig; att få bygga och skapa en berättelse — och förhoppningsvis att få se kunden tycka om det man gjort. Det är ju en extra boost. Jag har en butik på Öland också men det är först nu när möjligheten dök upp hos Mood Stockholm, som jag känner mig redo att ta mig an Stockholm city. På mitt sätt.

I lokalen huserade tidigare American Vintage. Butiksytan omfttar  90 till 100 kvadratmeter.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.127