23948sdkhjf

Temporärt för Adnym Atelier

Modemärket i ett första retailinitiativ.

Adnym Atelier, grundat av Stefan Söderberg, Frippe Persson och Johni Tadi, öppnar tillfällig butik på Maria Prästgårdsgata 27 på Södermalm i Stockholm som ska hålla öppet fram till 17 oktober. 

”Det känns som en bra möjlighet att ge våra kunder en chans att kika runt på vårt hela utbud och känna på produkterna. Online går bra för oss, men just att få känna och klämma på våra produkter har vi märkt är nåt helt annat när man som vi arbetar med ett progressivt språk och siluett”, uppger Frippe Persson, medgrundare och säljansvarig till Habit.


Han säger vidare att Adnym Atelier haft en fin utveckling internationellt hittills under 2020 och Beneluxländerna nu blivit märkets näst största marknad. Därtill jobbar de sedan i våras även med två väldigt bra partner; i New York med La Garconne och i Tokyo med AP Studio. 

”Våren har varit speciell som för alla andra. Jag tror att vi klarat oss hyfsat bra då vi fortfarande sitter på en liten och flexibel organisation. Vi behövde vi inte göra några större strukturella förändringar, utan kunde direkt lägga vår tid på att fokusera på lösningar som behövs framöver i ett klimat där man reser mindre och har färre möjligheter att träffas fysiskt”.


Trion har  har med glädje noterat att märkets “genderless-koncept” känns mer och mer självklart hos allt fler varumärken, retailer och slutkonsumenter.


”Så var det inte när vi startade för snart fyra år sedan. Från att ha gått från mer renodlade dam- och herrytor så jobbar många butiker med ett mer flödande butikskoncept och flyttar runt varor mer fritt. Även slutkonsumenten känner vi frågar mindre om det är “kille eller tjej-kläder” och snarare testar sig fram”, uppger Frippe Persson i ett mejl till Habit. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125