23948sdkhjf

Outnorth byter lagerort – 60 medarbetare berörs

Flyttar lagret i april nästa år. Huvudkontoret blir kvar i Växjö men flyttar till nya lokaler.

Outnorth flyttar lagret från Växjö till Hisingen Logistikpark, och ett lager om 19 000 kvadratmeter, i Göteborg i april nästa år.

Anledningen uppges vara att lagerytan, som fördubblas efter flytt, måste vara större för att möta en ökande efterfrågan på e-handlarens produkter.

Outnorth har inlett fackliga förhandlingar gällande de tjänster som påverkas av lagerflytten, heter det i ett pressmeddelande.

"När det gäller lagerflytten så är det cirka 60 anställda medarbetare som är direkt berörda. De fackliga förhandlingarna har precis inletts och innan dessa är klara kan jag tyvärr inte ge något besked om vad den faktiska personalpåverkan kommer att bli", skriver Jonas Lidheimer, pr- och informationsansvarig hos Egmont Publisching i ett mejl till Habit.

Även Outnorths huvudkontor, med cirka 50 medarbetare, flyttas till en ny fastighet i Växjö där bolaget är baserat sedan några år tillbaka.

– Vi befinner oss i en väldigt expansiv fas och behovet av mer yta och ett strategiskt placerat lager har blivit allt mer påtagligt. Med det nya lagret skapar vi förutsättningar för att möta den växande efterfrågan och får samtidigt en mer effektiv, långsiktig och miljömässigt hållbar lösning för våra leveranser och vår lagerhållning, säger Harald Ennen, vd för Outnorth i en kommentar.

Outnorth, som sedan 2018 har Egmont som majoritetsägare, grundades 2005 i Kalmar och har i huvudsak försäljning i primärt  Sverige, Norge, Danmark, Finland och
Tyskland. I Växjö finns även fysisk butik.

På Hisingen har även andra e-handelsbolag, som den danska mediekoncern parallellt investerat i, som Bagaren och Kocken och Jollyroom sina lager.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11