23948sdkhjf

Efter 67 år i samma lokaler – nu läggs skobutiken ned

De anrika butikerna försvinner en efter en. Senast i raden är Cederwalls Skosalonger i Jönköping som funnit i samma lokaler i 67 år. 

– Vi tappade 80 procent av försäljningen på fyra månader. Det fanns inte en människa på gatorna, säger ägaren Jan Urge till Jönköpings-Posten.

Skobutiken har legat på Östra Storgatan 13 i Jönköping sedan 1953. Men nu pågår utförsäljning och snart stängs butiken för gott.

Men det är inte enbart coronapandemin som är orsaken till nedläggningen. De två senaste årens varma vintrar har påverkat försäljningen negativt samtidigt som e-handeln tagit en stor del av marknaden. Därför väljer nu Jan Urge, som drivit skobutiker i hela sitt yrkesliv, att stänga även sin andra butik Skocentrum och helt lämna branschen. 

– Det låter ju fel att säga att man kan tacka corona, men det blev lättare att ta beslutet att bli pensionär. Vi har tappat väldigt mycket under pandemin och det tar kanske två år att ta sig upp i ekonomi igen och det har jag varken tid eller engagemang till, säger han till Jönköpings-Posten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078