23948sdkhjf

Butik för Santosh

Finskt kashmirmärke har öppnat i Stockholm.

Modemärket Santosh har öppnat butik om 40 kvadratmeter på Ingmar Bergmans Gata 2 i centrala Stockholm.


Märket är grundat av systrarna Helena och Antonia Stackelberg 2011 i Helsingfors som på den tiden drev den egna multibrandbutiken Nomad. Sedan i fjol driver Antonia Stackelberg märket på egen hand och i om med att hon sedan 2014 lever och arbetar i Stockholm kändes det enligt Antonia Stackelberg naturligt att satsa på butik i Sverige.

Sedan butiken i Helsingfors  stängde i fjol har märket två återförsäljare i Helsingfors vilket enligt Antonia Stackelberg är tillräckligt för en  stad av den storleken. 

– Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder en personlig shoppingupplevelse utöver webshopen, speciellt då vi lägger stor vikt vid material och kvalitet, säger Antonia Stackelberg, grundare, i en kommentar till den fysiska butikssatsningen.

I sortimentet, till dam, herr och barn, finns tröjor, sjalar, filtar och accessoarer i kashmir och till höstens kollektion kommer inspirationen från den klassiska fiskartröjan.


- Inför hösten lanserar vi nio nya modeller som hämtar inspiration från 1950-talets fisketröjor. Jag ville blanda det råa i mönstringen med det klassiskt eleganta som Santosh alltid stått för, säger Antonia Stackelberg.

Kashmiren i märkets tröjor köps direkt av herdarna på den mongoliska tundran och spinns, färgas och stickas i fabriken i Ulambator, under noggrant kontrollerad etisk, hållbar och socialt ansvarstagande standard.

Kommande höst och vinterkollektion är Antonia Stackelbergs första helt egna produktion.


 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079