23948sdkhjf

LVMH blåser av köp av Tiffany för nu

Den franska lyxvarukoncernen LVMH är i nuläget inte i stånd att kunna genomföra köpet av den amerikanska smyckesaktören.

Det uppger LVMH på onsdagen.

Enligt LVMH har bolaget kontaktats av Frankrikes minister för Europa och utrikesaffärer och ombetts att senarelägga affären till efter 6 januari 2021.

Den önskan kan enligt LVMH ses som ett svar på amerikanska hot om ökad beskattning av franska varor. LVMH:s styrelse uppger dock också att den står fast vid utfästelserna från i november i fjol, då Tiffanyaffären först aviserades.

Tidigare under dagen rapporterade Financial Times att Tiffany avsåg att stämmaLVMH. Tiffany ska enligt tidningen förbereda rättsliga åtgärder mot LVMH, som

Tiffany anser medvetet har förhalat processen om uppköpet som värderades till16 miljarder dollar. Enligt Tiffany är det arbetet med att säkra godkännanden från konkurrensmyndigheter som dragit ut på tiden.

Enligt Tiffanys stämning ska LVMH tvingas att avsluta affären senast den 24november. LVMH ska enligt Tiffany, efter coronaviruskrisens intåg, också ha hotat med att lämna affären såvida inte prislappen sänks, enligt Financial Times källor.

Tiffany faller i den amerikanska förhandeln klockan 12.35 med nära 17 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063