23948sdkhjf

Rabalder på fötter efter konkursen – stort antal butiker drivs vidare

Tidigare ägarna ska driva 22 av butikerna vidare.
Den 26 augusti försattes   Alingsåsbaserade Kompott Mode som drev 32 butiker för modekedjan Rabalder i konkurs vid Alingsås tingsrätt.
Nu står det klart att  ett tjugotal butiker drivas vidare av tidigare ägarna Jan och Maria Bergerud i bolaget Rabalder AB, som tidigare hette Kompott Fastigheter, som förvärvat verksamheten av konkursboet. Därtill fårett stort antal av de tidigare anställda erbjudande om anställning.
- Det stämmer att Kompott Modes ABs rörelse sålts till bolaget Rabalder. Varumärket Rabalder låg inte i rörelsebolaget och ägdes sedan innan av de tidigare ägarna. Det är väldigt positivt då ett stort antal butiker och cirka 50 anställningar, av totalt 60 tillsvidareanställningar,  kan räddas. Ett drygt 20-tal butiker av initialt omkring 30 butiker kan därmed drivas vidare. Nu ska nya butiksavtal tecknas med fastighetsägarna som jag gissar också är glada över att verksamheten lever vidare, säger Christian Andersch, konkursförvaltare, Rosengren Advokatbyrå, till Habit.
Vid konkursutbrottet fanns det 120 personer på lönelistan. Av dessa var cirka 60 tillsvidareanställda medan 60 var extrapersonal. Christian Andersch uppger att köparen av rörelsen har förklarat att de kommer erbjuda anställning till cirka 50 personer av de tillsvidareanställda; det vill säga cirka 80 procent av de tillsvidareanställda får behålla sina arbeten.
Någon köpesumma vill Christian Andersch inte kommunicera men säger att pengarna blir ett välkommet tillskott till konkursboet som nu ska avslutas på det bästa vis möjligt för fordringsägarna. Skulderna i konkursboet uppgick till cirka 15 miljoner kronor.
Enligt Christian Andersch gick verksamheten omkull på grund av coronapnademin som ledde till kraftig försäljningsminskning. 
- Bolaget har uppvisat lönsamhet tidigare och jag tycker att det nya upplägget är bra och nu tas betalningsansvar för ett stort antal av butikerna och personalen över vilket är positivt. Ägarna bedömer att de ska klara av att driva rörelsen vidare med den nya kostymen vilket också känns väldigt trovärdigt, säger han.

I ett uttalande som bland annat Göteborgs Posten tagit del av skriver de nya ägarna;

”Den 4 september ingick de tidigare ägarna av Kompott Mode AB avtal med konkursboet om att förvärva den större delen av rörelsen. Rabalder AB tar över 22 av 29 butiker och 80 procent av de anställda får erbjudande om fortsatt anställning”, skriver Jan Bergerud, styrelseordförande för Rabalder AB i ett uttalande.

Butikskedjan Rabalder grundades för drygt 30 år sedan och driver butiker spridda över hela landet. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078