23948sdkhjf

Hållbar skyltdocka är 100 procent återvinningsbar

Bonami är en belgisk tillverkare av skyltdockor som har utvecklat vad vi kallar för ”den första hållbara skyltdockan som är 100 procent återvinningsbar”. Den är gjord av Bonplast™ som har flera fördelar: det är okrossbart och har en tålig konstruktion som är motståndskraftig mot märken och skador, dessutom är det ett lätt material vilket gör att det går snabbare och enklare att både klä dockorna och flytta runt dem i butiken. 

I takt med att kunderna blir allt mer medvetna om hur deras livsstil påverkar miljön gör de också allt mer medvetna val. Inom modebranschen söker kunderna återigen äkthet, de vill ha etiska kläder med god kvalité som håller länge. Multisektoriella initiativ kommer att vara avgörande vad gäller att minimera den miljöpåverkan som mode och textil har på haven, klimatet och den biologiska mångfalden.

Hållbar design blir därför allt mer aktuellt för oss. Vi har ägnat flera år åt forskning och utveckling för att skapa och producera skyltdockor med en avancerad eko-baserad tillverkningsmetod som är miljövänlig, samtidigt som skyltdockorna uppfyller återförsäljarnas krav på perfekt passform och design. För att möta dagens miljöutmaningar har vi utvecklat en unik ”Framtids-skyltdocka” som är 100 procent återvinningsbar. Den första i detaljhandelsdesignens historia!

Vår Framtids-skyltdocka är gjort av Bonplast™ som är 100 procent återvinningsbart, eftersom det tillhör gruppen Termoplaster såsom PC (polykarbonat), ABS och PP. Sammansättningen i Bonplast är konstruerad särskilt för skyltdockor. Metallsystemen (magneter) kan enkelt tas bort så att de lätt kan malas ner. Dockorna har flera andra unika och utmärkande fördelar:

  • Okrossbara, den tåliga konstruktionen är motståndskraftig mot märken och skador
  • Lätt material, vilket gör att det går snabbare och enklare att klä dockorna och flytta runt dem i butiken.
  • Innovativt magnetiskt system för enklare klädsel
  • Inget avfall, ren produktionsprocess. Se video

Och sist men inte minst: 100 procent återvinningsbara. Du kan återvinna hela skyltdockan. En annan viktig teknisk fördel är att vi dessutom kan använda återvunna råvaror, det gör vår Framtids-skyltdocka till en verkligt hållbar, miljövänlig lösning.

Slutkunder idag förväntar sig hållbart mode, riktigt hållbart kan det dock bara bli om modet också presenteras på en hållbar skyltdocka.

Mer information finns på http://bonamimannequins.com/

Källa: BONAMI BV

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078