23948sdkhjf

Hyrmodetjänst läggs ned – hemarbete och bristande finansiering stjälpte aktören

Hoppas kunna säljs varumärke och koncept.

Uthyrningsverksamheten Something Borrowed, grundat av Madlén Fondén och Daniella Letica Fransson 2016,  upphör och avvecklas under hösten av grundarna.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att "våren har varit tuff för många bolag och omständigheterna har lett till att även Something Borrowed kommer att påbörja en avveckling under hösten". 

Detta efter utebliven finansiering, trots enligt grunadrna stort intresse för tjänsten och hållbart mode, och två försök att genomföra planerad nyemission via crowdfunding.

Vidare medförde den uteblivna finansieringen att alla höstens ordrar behövde avbokas mot straffavgifter och när företaget inte kunde erbjuda höstnyheter så togs beslut om att avveckla tjänsten.

Hemarbete och korttidsarbete har också minskat efterfrågan på hyrmodeplagg.

“Det är med oerhörd sorg och en känsla av att ha snubblat på mållinjen som detta beslut fattas. Min förhoppning är att vi hittar rätt hem till alla våra plagg och rätt köpare till varumärket och konceptet som vi har byggt upp. Det finns mycket kvar att göra och stor potential för den som har förutsättningar att hålla ut,” uppger Madlén Fondén, medgrundare, i en kommentar.

Alla aktiva abonnemang avslutas under september. Därefter väntar utförsäljning av sortimentet som ska vara klar till årsskiftet.

Vi vill tacka alla fantastiska kunder som har varit med på vår resa och skapat en ny vardagsrutin med oss. Vi får många ledsamma meddelanden och hejarop från er, som givetvis betyder mycket. Det är er röst och kraft som konsumenter som kommer att leda hållbara företag in i framtiden.”, säger Daniella Letica Fransson, medgrundare, i en kommentar.

Something Borrowed hade tidigare samarbete med flera modemärken och modekedjor. I fjol uppick omsättningen till nådde 400 000 kronor och samtidigt gjorde bolaget en förlust på drygt 1 miljon kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078