23948sdkhjf

Elly Pistol tar in ny delägare: "Juli var näst bästa månaden någonsin"

Streetstyle- och träningsklädesmärket får ytterligare draghjälp för att skala upp verksamheten.

Investerarbolaget Renevatio går in i e-handels- och streetstylebolaget  Elly Pistol, som säljer bland annat träningskläder på nätet, och sällar sig därmed till skaran av tidigare investerarna JNE Invest, BLCBX Investment Group och Desifer.

Bland Renevatios investeringar finns sedan tidigare bolag som Automile, Sporthyra, OnTee, Golfhäftet och senast även All Aboard.

Hur stor ägardel och hur mycket kapital Renevatio gått in med framgår inte men bolaget,  som är en mindre koncern med cirka 70 anställda och en omsättning på drygt 100 miljoner, är nu en av de större ägarna tillsammans JNE Invest, Desifer, Brand Club Communication, samt Kimmo Björnsson som också är en av grundarna till Mat.se. 

Till Habit uppger Diana Selguson, vice vd och marknadschef hos Renevatio, att "vi går inte ut med information om just det men kan berätta att detta är första steget i en tillväxtfas med fortsatt kapitalisering. Juli var Elly Pistols näst bästa månad någonsin".

- Vi ser fram emot en spännande höst, och är mycket glada att få med Renevatio på resan. Elly Pistol har nu möjlighet att skala upp aktiviteterna som även i mindre skala gett väldigt bra resultat, säger Catharina Schröder, styrelseordförande Elly Pistol  och investment manager på JNE Invest.

Bolaget uppger vidare i ett pressmeddelande att sommarförsäljning driven genom influencersamarbeten med exempelvis Therese Lindgren har varit bra.

- Elly Pistol har bevisat att de med ett litet team och små medel kan skapa tillväxt, de har landat den berömda Product Channel fit som man som investerare vill se. Elly Pistols koncept sticker ut och fyller ett gap på marknaden och att bolaget lyckats så här bra med slimmade resurser visar på den stora potentialen framåt, säger Diana Selguson, styrelseledamot Elly Pistol och vice vd och marknadschef hos Renevatio. 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08