23948sdkhjf

Bik Bok stänger butik – fler butiker kan stänga

Varner aviserar sedan tidigare fler butiksnedläggningar i Sverige.

Varner-ägda modekedjan Bik Bok stänger butiken i Gallerian Nian i Gävle i mitten av september, det uppger Gefle Dagblad. 

Anledningen till butiksstängningen är att kontraktet gått ut och Varners  kommunikationschefen och presstalespersonen Julie Bragli Eckhard bekräftar till tidningen att den norska klädkoncernen planerar att stänga flera av kedjans butiker under hösten och vintern. 

Dock ska kedjans andra butik i Gävle i Valbo inte vara på väg att stänga. Huruvida fler av koncernens butiker i Gävle som Dressmann, DressmannXL, Cubus, Carlings och Volt är på väg att läggas ned finns det heller i nuläget ingen information om utan "detta värderas löpande allteftersom hyresavtal löper ut, det er därför inte avklarad", enligt koncernen till tidningen.

Även om inga flera butiker har eller ska vara på väg att stänga så är fackförbundet Handels medvetna om utvecklingen och säger att medlemmar påverkas även på andra vis. 

- Varner-gruppen har genomfört en ganska omfattande omorganisation under senvåren och sommaren och relativt många av våra medlemmar drabbas på olika sätt. De allra flesta får behålla sina jobb, men många får gå ned i tid, Daniel Andersson, ombudsman på fackförbundet Handels avdelning i Gävle till tidningen.

Det handlar enligt ombudsmannen om mer ensamarbete och färre antal timmar i butik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234