23948sdkhjf

Tillväxt för både Footway och Sportamore

First North-listade Footway, som bedriver e-handel inom sport och mode, uppger att både Footway och det förvärvade Sportamore uppvisade tillväxt under det andra kvartalet 2020, med 10 respektive 28 procent.

"Den svenska sko- och klädbranschen har påverkats negativt av pandemin, som i år tappat 34 respektive 18 procent. Motsvarande utveckling syns på de flesta marknaderna i Europa. Mot denna bakgrund är jag nöjd att kunna konstatera att våra butiker uppvisar tillväxt i kvartalet", skriver vd Daniel Mühlbach i delårsrapporten.

Footways tillväxt drevs främst av Schweiz, Danmark, Irland och Storbritannien. Sportamores tillväxt påverkades positivt, främst utanför Sverige.

Antalet nya kunder i andra kvartalet uppgick till 415.000, vilket både förklaras av förändrade konsumtionsmönster och tillägget av Sportamore. Antalet besökare ökade med 33 procent till 37,9 miljoner.

För kvartalet redovisas en nettoomsättning om 603 miljoner kronor, där Footway stod för 294 miljoner och Sportamore för 308 miljoner kronor.

Rörelseresultatet uppgick till -0,4 miljoner kronor.

Förvärvet av Sportamore genomfördes den 7 april 2020 och eftersom koncernen är ny saknas jämförelsetal, heter det i rapporten.

Under det andra kvartalet pågick planeringen för integrationen av Sportamore, som efter kvartalets utgång inneburit starten på utvecklingen av en ny teknisk plattform. Den gemensamma plattformen innefattar bakomliggande verksamheter såsom IT, lager och logistik samt kundsupport med fokus på att fortsatt möta kundernas krav på service och tillgänglighet. Lagerhanteringen kommer att optimeras mellan Footways logistikanläggning i Helsingborg och Sportamores anläggning i Eskilstuna, uppger bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093