23948sdkhjf

Stockholm Fashion Week drar igång – utmärkelse till Self Cinema

Nystartat Stockholmsbaserat modemärke prisat när Stockholm Fashion Week öppnade på tisdagen.

Som Habit tidigare berättat så gör Stockholm Fashion Week comeback med tre visningsdagar 25 till 27 augusti som i huvudsak blir i digitalt format, öppna för allmänheten, där svenska designer och modevarumärken samlas på en digital plattform.

På plattformen   kommer det att bjudas på både förinspelat material och filmer samt livesänt material och Q&A med designer och olika modebranschprofiler som sänds från en studio på Fotografiska i Stockholm.

På tisdagsmorgonen inleddes satsningen med en invigning signerad arrangören Swedish Fashion Associations generalsekreterare Catarina Midby och brittiska modejournalisten  Nick Carvell som ska guida publiken genom dagarna. 

Invigde modeveckan officiellt gjorde H.K:H Kronprinsessan Victoria som från bostaden på Haga Slott invigde vad hon menar är en "ny modevecka för en ny tid".

I sitt invigningstal uppmanade hon modebranschen att fortsätta att arbeta hållbart och fokusera på kvalitet.

Därtill måste branschen lägga fokus på hela kedjan och inspirera kunderna till långsiktig  och mer hållbar konsumtion; från hur kläder produceras, säljs i butikerna och online, bärs av konsumenterna och slutligen hur materialen tas om hand och återvinns, menade hon.

Omställningarna som är nödvändiga i en ny tid måste komma nu, nya affärsmodeller måste se dagens ljus och det är bråttom för klimatet, sa Kronprinsessan Victoria bland annat i invigningstalet.

Under tisdagen följer filmer och samtal med designer och kreatörer bakom modemärken som House of Dagmar, Jeanerica, Diemonde, Stylein, CMMN SWDN och Avavav. 

På eftermiddagen presenterar modemärken A Day´s March en första damkollektion som tagits fram av modedesignern Behnaz Aram som har ett längre förflutet i modebranschen  och tidigare har arbetat för bland annat H&M-ägda modekedjan & Other Stories. 

På onsdagen deltar bland annat Hunkydory, Arket, ATP Atelier, Stand Studio, Rodebjer och Maria Nilsdotter.

På tisdagen utsågs även Stockholmsbaserade modemärket Self Cinema, grundat av tidigare Acne Studios-kollegorna Anthony Rock och Samuel Thomas utmärkelsen SFA New Talent Award 2020, som deas ut i samarbete med e-handlaren Boozt.

Vinnaren togs fram av en jury bestående av Emilia de Poret, Margareta van den Bosch, Diemondes grundare Angelo da Silveira, Pär Engsheden och Boozts Trine Ronsbol och  Evelyne Durhuus Dauberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.128