23948sdkhjf

Kristina Lindhe: Mer positivt än befarat

Lexingtons omsättning ökade med 20 procent till 58,3 miljoner kronor under det andra kvartalet i år jämfört med 47,2 miljoner för motsvarande period i fjol.
"Kvartalet fick en mycket mer positiv utveckling än befarat i slutet av mars och början av april", skriver vd Kristina Lindhe i rapporten, och konstaterar att kvartalet startade med minskad försäljning, men att maj och juni har varit "fantastiskt bra månader" med hög försäljning i de flesta kanalerna.

Enligt vd:n har den fysiska handeln gått bättre än förväntat, men att det framför allt är onlineförsäljningen som utvecklats starkt under perioden. Bland annat har försäljningen i bolagets egna webbshop mer än fördubblats. Försäljningen via marknadsplatser och återförsäljande e-handlare, så kallade e-tailers, ökade med 70 procent. Sammantaget stod näthandeln för över en tredjedel av bolagets försäljning under kvartalet.

"Lexingtons egna butiker har också klarat kvartalet på ett mycket bra sätt, trots att många butiker varit helt stängda i perioder, eller haft begränsade öppettider", skriver Kristina Lindhe.

Minskade kostnader i kombination med den högre försäljningen bidrog till att EBITIDA-resultatet ökade till 5,0 miljoner kronor jämfört med -10,9 miljoner kronor under motsvarande kvartal föregående år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.083