23948sdkhjf

Bantat bort 200 tjänster – men nu har det vänt för Stadium

Vd Karl Eklöf: Vi är störst och tar marknadsandelar

Coronapandemin har slagit hårt mot sporthandeln. Men medan Intersport befinner sig i rekonstruktion har konkurrenten Stadium tagit marknadsandelar. Det hävdar Stadiums vd Karl Eklöf i en intervju med Östgöta-Correspondenten.

– Det finns inget positivt med corona. Människor har dött. Men jag tror att vi står starkare nu. Vi är störst och tar marknadsandelar, säger Karl Eklöf.

Men den jobbiga våren kostade på. För att klara sig igenom krisen har Stadium fått spara på personalen. Enligt Karl Eklöf har besparingarna på olika sätt berört 1 100-1 200 personer. 200 fulltidstjänster har försvunnit från kedjan.

Efter den inledande djupa krisen såg Stadium en kurva uppåt i maj. Under sommaren har det ljusnat ordentligt.

– Det är klart att det har varit tufft. Men nu ser jag med tillförsikt mot hösten. Juni och juli har varit mycket bra för oss och utan att säga för mycket törs jag säga att vi kommer att visa ett plusresultat för det brutna räkenskapsåret. Det trodde jag inte i april, säger han.

Enligt Stadium har inga butiker behövt stängas på grund av coronapandemin, men butiksnätet ses över och i slutet av april blev det känt att tre butiker stängs i Stockholms city. Kedjan ska också ha lämnat lokalerna i Hälla shoppingcenter i Västerås senast den 31 augusti.

Enligt Östgöta-Correspondenten signalerar kedjan också att man ska stänga en butik i centrala Eskilstuna för att i stället satsa på verksamheten i ett köpcentrum utanför stan. Där har man nu även öppnat en outlet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079