23948sdkhjf

VRG med ny koncernledning – hon blir ny marknadschef

Sko- och accessoarkoncernens nya marknadschef värvas från mediebranschen. Därtill har ny operativ chef, digital chef samt creative director utsetts.

I början av augusti aviserade Venue Retail Group att en ny  koncernledning skulle utses och på torsdagen presenterade sko- och accessoarkoncernen vilka som ska ingå i den med start den 1 september. 
 

- Vi har sedan den 1 juni då jag tillträdde byggt ett fantastiskt dream team som kommer att göra en stor nysatsning då vi har tagit oss igenom rekonstruktionen. Vårt nya team är skräddarsytt för en tuff och hård marknad där vi har goda förutsättningar att bygga något nytt och lönsamt, säger  Lars Fins, vd, i en kommentar.

 

Bolaget koncernledning ska bestå av, förutom nyrekryterade vd:n Lars Fins, även av finanschef Anders Arverud, som arbetet hos VRG sedan 2017 men även har ett förflutet hos Coop och Life, bolagets HR-chef Maria Ryott, som har arbetat hos VRG sedan 2016 samt CCO Jonas Stille, som arbetat som VRG:s försäljningschef sedan 2017.

Han har även ett förflutet från Onoff, Storeship med butiksvarumärken som Sea Life och Henri Lloyd samt Indiska.

Nya namn  i koncernledningen blir som  operativ chef, COO, Patrik Johansson som tidigare arbetade som Sverigechef för Hi-Fi klubben men även arbetat för Music Retail Holding samt  som retailkonsult i eget bolag. 

Ny på posten som CDO, digital chef,  blir Daniel Eriksson  som medgrundat klockföretaget Mockberg samt arbetat för företagsrådgivaren Sting samt Spotify och Waitress. Han beskrivs ha  stor erfarenhet av att jobba med tillväxt på nätet.

Till posten som  marknadcshef; CMO, värvar VRG Helena Morland som har ett längre förflutet i mediebranschen och bland annat arbetat som försäljningschef för Dagens Nyheter och Expressen samt som client manager hos på både Schibsted och Bauer Media.

Helena Morland verkar också i restaurangkedjan Taco Bars advisory board och stöttar ledningsgruppen med frågor kring konceptutveckling, kommunikation och affärsutveckling.

Nyrekryterad till sko- och accessoarkoncernen är även creative director Elvira Eriksson.

Hon blir adjungerad i koncernledningen och styrelseledamot.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093