23948sdkhjf

Grundaren av Indigofera startar nytt varumärke och öppnar butik

Johan Söderlund, som grundade Indigofera Jeans och som har lång erfarenhet i modebranschen, har lanserat ett nytt klädvarumärke: Gråbrodern.

Därtill har han öppnat fysisk butik under samma namn i Visby på Gotland, där han har sitt ursprung och dit han återvände för några år sedan.   
– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att känna kreativiteten flöda igen och att få skapa en ny bas med ett helt nytt varumärke – och roligt att återfå lusten till retail igen, skriver Johan Söderlund i en kommentar.
– Gotland och Visby har så otroligt mycket att tillföra, och det kändes självklart att både butiken och varumärket skulle ha sin bas där.

Johan Söderlund kommer att ha fokus på lokala material och samarbeten, men hur och vad avslöjar han inte.
– Det finns så mycket spännande kunskap, kraft och historia på den här ön.

Butikslokalen, som ligger på en innergård, har Johan Söderlund själv renoverat och inrett. Sortimentet kommer bestå av "utvalda klädmärken av hög kvalitet", böcker och "annat". Även det egna varumärket kommer att adderas. Men det är först under nästa år som det lanseras fullt ut.  
– Saker som jag ännu inte är förverkligat helt, är inte helt lätt att prata om. Jag skulle verkligen vilja ta mig bort från hela säsongstänket, vilket jag ville i början av Indigofera också, men det visade sig vara svårt. Jag har också tankar på limiterade varianter till att börja med. Men vi får se hur det blir. Inriktningen blir herr och accessoarer, säger Johan Söderlund till Habit. 

– Det ska bli så roligt att berätta en helt ny historia från ön genom min kollektion framöver. Och det känns väldigt spännande att kunna erbjuda en ny typ av varumärkesmix i Visby.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093