23948sdkhjf

Hon blir ny vd för By Malene Birger

Toppjobb för Filippa K:s tidigare marknadschef Ellen Dixdotter som blir ny vd för danska modemärket By Malene Birger. Hon rekryteras internt men har ett längre förflutet från svensk modebransch.

Ellen Dixdotter har rekryterats till posten som ny vd för danska modehuset By Malene Birger. Hon rekryteras internt och har sedan oktober 2018  fram till nu arbetat som modeföretagets marknadschef; global marketing och visual director.

Ellen Dixdotter efterträder Morten Linnet som vid årsskiftet aviserade att han skulle lämna vd-posten efter fem år.

Hon tillträder tjänsten den 7 augusti 2020 då Morten Linnet gjorde sin sista arbetsdag i modeföretaget i veckan.

I sin nya roll kommer Ellen Dixdotter fortsätta leda varumärket, som enligt bolaget är inne i en större omvandlingsprocess, med ett ökat fokus på digitalisering och konsumentorienterad utveckling.

- Jag vill tacka Morten Linnet för hans stora ansträngningar i att sätta en ny kreativ riktning för By Malene Birger såväl som för den radikala effektiviseringen och moderniseringen av varumärket Morten har lyckats genomföra. Jag tackar Morten för vårt fina samarbete genom åren – ett samarbete jag hoppas kan fortsätta i framtiden, säger Peter Thorsen, styrelseordförande för By Malene Birger, i en kommentar.
 
Innan Ellen Dixdotter kom till By Malene Birger arbetade hon som brand director för modemärket Hope. Hon har även ett längre förflutet hos Filippa K bakom sig och var i fem år varumärkets marknadschef med bas i Stockholm. Hon har även arbetet hos pr- och kommunikationsbyrån Patriksson Communications.
 

- Ellen Dixdotter är en stor talang med mångårig erfarenhet inom modebranschen. Ellen har rätt erfarenhet och profil för att leda By Malene Birger genom en omfattande digitalisering med konsumentorienterad utveckling av verksamheten såväl som driva By Malene Birgers vidare internationella utveckling, säger Peter Thorsen vidare.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14