23948sdkhjf

De deltar under digitala visningsveckan

På onsdagen kommunicerades schema för kommande Stockholm Fashion Week. Lejonparten av inslagen under veckan sänds från en studio på Fotografiska.

Som Habit kunde berätta i en intervju med Swedish Fashion Associations generalsekreterare Catarina Midby i början av juni är Stockholm Fashion Week  tillbaka i augusti under helt nya former och med en nygammal arrangör, nämligen Swedish Fashion Association, tidigare ASFB

Skillnaden mot tidigare visningsveckor blir att svenska designer och modevarumärken samlas på en digital plattform den 25 till 27 augusti där de visar kollektioner för våren och sommaren 2021.

Den digitala modeveckan kommer att sändas från Stockholm Fashion Weeks studio på Fotografiska i Stockholm under ledning av den brittiske modejournalisten Nick Carvell.

De flesta inslag kommer att sändas direkt från studion men  visningar, utställningar och samtal väntas även ske från andra platser i Stockholm. 

På onsdagen presenterade Stockholm Fashion Week ett visningsschema och uppställning rymmer medverkande designer som i skrivande stund är bland andra Lexington Company, J Lindeberg, House of Dagmar, Hunkydory, AtTP Atelier, Lazoshmidl, Maria Nilsdotter, Diemonde, Stylein, Rodebjer, Arket, Jeanerica och Avavav. 

- Medan säsongsvisningarna är nödvändiga för inköpare och press så är de inte i synk med rådande säsong och sällan tillgängliga för en bredare modepublik. Jag ser verkligen fram emot att vara med på den första digitala Stockholm Fashion Week, där vem som helst med internetuppkoppling kan få en plats på första raden. Det blir tre dagar fullmatade med både tidlösa och säsongsbetonade kollektioner, som tillsammans med annat innehåll kommer att inspirera, informera och engagera alla som vill ta del av det bästa från svenskt mode, säger Nick Carvell, SFW:s värd, i en kommentar.

Förutom visningar och presentationer väntar bland annat  intervjuer, seminarier och prisutdelningar. I modeveckans seminarieprogram innefattas ämnen som social och miljömässig hållbarhet, digitalisering, tekonlogi, innovation, klimatmål, inkludering och mångfald.

Mer information här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093