23948sdkhjf

Priveq tar majoritetspost i Trendhim – Daniel Wellingtons tidigare vd kliver in som styrelsemedlem

Danskt e-handelsbolag för herraccessoarer får draghjälp av svenskt investeringsbolag. Roger Kylberg kliver in som styrelsemedlem.

Investeringsbolaget Priveq blir majoritetsägare i danska e-handelsföretaget Trendhim ApS.

Bolagets nuvarande ägare, grundarna Sebastian Petersen och Mikkel Andersen samt Martin Hojberg Christiansen fortsätter i sina operationella roller som vd, coo respektive och kvartsår som ägare till en stor minoritetsandel.

Trendhim, grundat  2007, säljerherraccessoarer under 13 egna varumärken och har under de senaste fyra åren växt snabbt från en omsättning på 12 miljoner danska kronor  till 115 miljoner danska kronor.

Produkterna säljs via sin egen plattform i 28 länder däribland Sverige.

Produktportföljen inkluderar idag allt från klockor, bälten och läderväskor till solglasögon, armband, ringar och slipsar .

Huvudkontoret ligger i danska Horsens och bolaget har omkring 50 anställda.

Priveq, som tidigare bland annat investerat i Parfym.se, Ports Group och 21 Grams,  gör därmed sin första danska investering. Nuvarande portfölj består av 19 bolag.

I samband med transaktionen går Roger Kylberg, tidigare vd för bland annat Daniel Wellington och Boomerang och med stor erfarenhet från att bygga varumärken globalt, in som styrelsemedlem i bolaget.

- Jag är väldigt imponerad av vad ledningen i Trendhim tillsammans med sina medarbetare har byggt upp hittills och inte minst deras digitala plattform som ligger långt i framkant. Jag ser fram emot att utveckla bolaget tillsammans med ledning, styrelse och Priveq och utforska nya tillväxtmöjligheter, säger Roger Kylberg i en kommentar.

Nu är målet att accelerera tillväxt och fortsätta att bygga ett ambitiöst och innovativt e-handelsbolag.

- Vi sökte en partner som kunde hjälpa oss att utveckla bolaget och accelerera tillväxten ytterligare. I samtal med Priveq kände vi att det klickade direkt då vi har samma värderingar och vi är övertygade om att Priveqs erfarenhet av att växa medelstora bolag kommer hjälpa oss att nå nya ambitiösa mål, säger Sebastian Petersen, vd, och medgrundare av Trendhim.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.047