23948sdkhjf

Dansk modekoncern avvecklar säljare och agenter

Redefined Fashion med varumärkena Minus, Desires, White and More och Peppercorn, gör om sin affärsmodell till följd av coronakrisen. Bolaget upphör med agenter och säljare i Skandinavien och i Tyskland. Skälet är att omkostnaderna är för stora i relation till utfallet, skriver koncernen i ett pressmeddelande. Bolaget kommer heller inte att ställa ut på mässor. 

I stället kommer införsäljningen till butikerna att ske digitalt på en business-to-business-plattform med detaljerade produktbilder, filmer med virtuella catwalks och detaljrik fakta om varorna. Den nya affärmodellen anses gynna samtliga parter - inte minst butikerna som kommer erbjudas "en linjerabatt på minst 10 procent" när de själva lägger ordern. 

”Vi har märkt en tydlig press från våra kunder när det gäller marginaler. Men som vår tidigare modell var uppbyggd, gick kalkylen inte ihop. Oavsett hur vi vände på det, undergrävde vi vår egen förtjänst eftersom försäljningsomkostnaderna var för höga. Därför tror vi att värdekedjan måste göras kortare och mer smidig”, skriver Irena Riberholt Jørgensen, en av ägarna till Redefined Fashion i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063