23948sdkhjf

Här stänger ännu ett Åhléns – fjärde nedlagda varuhuset på ett år

Åhléns fortsätter att stänga varuhus. Den här gången handlar det om butiken i centrala Västerås som försvinner i januari. Det bekräftar varuhuschefen Jeanette Ekblom Zetterberg till Vestmanlands Läns Tidning.

– Vi ställer höga krav på alla våra varuhus vad gäller läge, kundunderlag och lönsamhet och beslutet om nedläggning är fattat utifrån en helhetsbedömning. Sammantaget ser vi tyvärr helt enkelt att det inte finns tillräckliga förutsättningar för att framåt driva en lönsam handel i vår verksamhet i Västerås, vilket gör att vi tyvärr har behövt fatta detta tunga beslut, kommenterar Weronica Nilsson, pr- och kommunikationschef på Åhléns,

Elva tillvidareanställda berörs av nedläggningen i handelshuset Centra. Kvar i Västerås blir Åhléns outlet på Erikslund som öppnade i mars 2018.

– Vi har informerat våra medarbetare som är berörda och förhandling med facket pågår nu. Vi hoppas kunna erbjuda berörda medarbetare möjlighet att arbeta på andra Åhléns i närliggande regioner, säger Weronica Nilsson.

Åhléns går igenom en omställning från traditionell varuhuskedja till att i dag ha både ett fysiskt och digitalt marknadsplatserbjudande och byter även vd inom kort. Som en konsekvens av detta har flera varuhus fått nedläggningsbesked under det senaste året. I februari stängdes varuhuset i Birsta, Sundsvall och inom kort försvinner butiken i Nacka. Dessutom stänger Åhléns i Ystad i februari nästa år.

P4 Västmanland var först med att rapportera att Åhléns i Centra i Västerås läggs ned i januari på grund av dålig lönsamhet. 

– De flesta stadskärnor i Sverige går igenom en liknande omvandling av city som Västerås, och hur framtidens stadskärnor kommer att vara kan ingen säga säkert i dag. Handeln kommer alltid att ha sin plats, men citys roll är redan nu, och kommer också att vara, så mycket mer, säger Maria Fors, vd för Västerås Citysamverkan, till Vestmanlands Läns Tidning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11