23948sdkhjf

Gina Tricot stänger butikerna i Tyskland

Nio butiker stängs och 35 anställda sägs upp. Det är konsekvenserna efter ett styrelsebeslut att stänga ned samtliga fysiska butiker på den tyska marknaden. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Gina Tricot har lämnat in ett varsel och inlett fackliga förhandlingar. Bolaget fortsätter dock att bedriva e-handel i Tyskland.

Beslutet om stäningningar följer i spåren av corona. Men även dessförinnan har besparingsprogram och förhandlingar med hyresvärdar vidtagits för att, som det heter i ett pressmeddelande, "stötta" den tyska verksamheten. Även sortiment och marknadsföring har lokalanpassats. Men nu ger alltså bolaget upp.

”Tyskland har under en längre period visat en nedåtgående trend. (...) Trots ett stort antal åtgärder har trenden inte gått att vända (...). Vi vidtar åtgärder nu för att anpassa den övriga organisationen till hur den nuvarande situationen ser ut. Detta förbereder för investeringar för att säkra en fortsatt position som ett ledande modeföretag med butiker i kärnländerna och för att samtidigt öka takten i den digitala handeln i Europa”, skriver GIna Tricots vd, Ted Boman, i en kommentar.  

Gina Tricot har fysiska butiker i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka
Detta är årets färg 2023
H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity
Modehandeln på nätet mot strömmen
H&M:s svar till Fairtrade: ”Vi tar resultaten på största allvar”
Sthlm Blvd inviger i Täby centrum
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109