23948sdkhjf

Björn Borg säger upp personal

19 personer på huvudkontoret väntas få gå när sportmodeföretaget sparar för att parera de neagtiva effekterna av coronakrisen.

Stockholmsbaserade sportmodeföretaget Björn Borg planerar att reducera antalet medarbetare med cirka 19 personer på huvudkontoret i Stockholm under 2020.

Detta efter att förhandlingar med aktuella fackförbund genomförts, heter det i ett pressmeddelande. 

Personalneddragningen väntas ge en årlig besparing om cirka 20 miljoner kronor.

Att minska personalstyrkan är en direkt åtgärd för att minimera de negativa effekterna av coronpandemin. Dock uppger bolaget att likviditeten är betryggande trots det ansträngda läget och bedömer den kommer att vara på en fortsatt betryggande nivå under resten av 2020 till följd av de åtgärder som bolaget har vidtagit och kommer att vidta.

"Bolaget ser fortsatt negativa effekter av utbrottet på detaljhandelsmarknaden med märkbart minskad försäljning i Björn Borgs egna butiker jämfört med föregående år. Utbrottets påverkan på flera av Björn Borgs kunder i återförsäljarledet leder också till negativa finansiella effekter för bolaget", skriver bolaget vidare.

Även om försäljningen i de fysiska butikerna backar så ser sportmodebolaget att försäljningen ökar i den egna e-handeln och även via externa e-tailers och  försäljningen under andra kvartalet ser ut att visa en stark tillväxt jämfört med föregående år.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063