23948sdkhjf

Konkursad skjorttillverkare i nya händer

Nystartar med trio som har längre förflutet från arbetsklädes-, industri- och handelsbranschen.


Den 12 maj försattes Aplaredbaserade skjorttillverkaren Ernst Alexis i konkurs.

Nu har det anrika skjortmärket fått nya delägare och ledning i Fredrik Hagström, Leif Reinholdsson och Lars Lindgren. Det framgår av ett pressmeddelande.

I den övertagna verksamheten ingår  samtliga tillgångar som fanns vid konkursen, som enligt företaet innefattar ett stort varulager, men inga skulder.

Personalen inom sömnad, ordermottagning, inköp och administration fortsätter som tidigare i verksamheten.

- Vi är väldigt glada över att kunna se till att en så anrik verksamhet lever vidare, och samtidigt kan ta nästa steg i sin utveckling. Ernst Alexis har alltid varit kända för sina starka kollektioner av skjortor i hög kvalitet, vilket vi ska förvalta väl, och med finansiellt starka ägare och vår kunskap och erfarenhet skall vi bli ännu bättre på att erbjuda våra kunder snabb och säker service och leverans. Vi skall fortsätta att vara en familjär och flexibel verksamhet som alltid anpassar sig till kundens önskemål och marknadens behov, men vi ska samtidigt hålla en hög professionell nivå i alla delar av verksamheten. Vi ser även en stor möjlighet att vidareutveckla kollektionerna och produkterbjudandet och göra varumärket ännu starkare. Men på kort sikt ligger mitt fokus på att säkerställa att alla våra kunder får rätt service och leverans, säger Fredrik Hagström, ny vd och säljansvarig i en kommentar.

Fredrik Hagström  kommer närmast från posten som försäljningschef inom Hultafors skor. Han var dessförinnan under många år säljare och försäljningschef för Tradeport.

Leif Reinholdsson har ett förflutet som vd inom Skydda-koncernen och var då bland  delaktig i att utveckla varumärkena Cresto, Zekler, Guide och L.Brador. Han har sedan 2011 arbetat med affärsutveckling och styrelsearbete för bland andra  ACG Gruppen,Sandryds och Swedol.

Lars Lindgren har under 15 år ingått i ledningen för Nordstjernan och bland annat varit styrelseordförande för Swedol, men arbetar idag med sina egna bolag och är ägare till ett antal industri- och industrihandelsföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079