23948sdkhjf

Ny vd för J Lindeberg

Modeföretage har bytt vd och rekryterat Tiger of Swedens tidigare vd till posten. J Lindeberg värvade även nyligen ny head of design.

Hans-Christian Meyer kliver på som vd för modeföretaget J Lindeberg. 

Han tillträdde den 9 juni 2020 och efterträder Jonas Andersson som har verkat i vd-rollen sedan november 2018 då tidigare vd:n Johan Mark lämnade posten. 

Tidigare vd Jonas Andersson har arbetat i flera roller på företaget under sammanlagt åtta år, bland andra som president of J.Lindeberg US och försäljningschef och lämnar nu företaget.

Nya vd:n Hans-Christian Meyer har lång erfarenhet från modebranschen och var tidigare vd för Tiger of Sweden; ett uppdrag som han lämnade i februari 2019 efter ett och ett halvt år på posten.

Han har även ett förflutet från Ralph Lauren.

Meyer kommer i sin nya roll ansvara för J.Lindebergs tillväxt, både som varumärke och finansiellt, samt stärka den globala positionen inom mode, golf och skidkläder, heter det i ett pressmeddelande.

- Det är verkligen ett ikoniskt varumärke - som revolutionerade golf och förde in mode i sportvärlden och vice versa. Förenandet av sport och mode är mer relevant än någonsin och jag är exalterad att få jobba med teamet på J.Lindeberg i dessa tider. Jag är övertygad om att vi har en fantastisk möjlighet att utveckla varumärket och företaget som grundas i ett starkt DNA, säger Hans-Christian Meyer i en kommentar.

Modeföretaget rekryterade i mars Neil Lewty till posten som head of design. 

Han tillträder i augusti och kommer närmast från posten som senior head of design på Hugo Boss Sportswear. Han har även ett förflutet från Tommy Hilfiger där han arbetat med herrmode.

J Lindeberg har huvudkontor i Stockholm grundades 1996. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094