23948sdkhjf

Digital och fysisk visningsvecka i Köpenhamn

Hopes creative director Frida Bard tar plats i kreativt råd som ska hjälpa arrangören att utforma kommande visningsvecka.

För två veckor sedan annonserade Copenhagen Fashion Week och Revolver och Ciff att mässorna och visningarna ska äga rum som planerat i augusti om än med något förskjutna datum den 9 till 12 augusti.

Därtill med hänsyn till rådande restriktioner.

På onsdagseftermiddagen meddelade så Copenhagen Fashion Week att kommande visningsvecka blir en hybrid av digitala och fysiska event. 

Visningarna ska äga rum 10 till 12 augusti och var både fysiska visningar och förinspelat material från skandinaviska modemärken.

"Även en om vi är övertygade om att digitala lösningar aldrig kan ersätta den känslomässiga och sensuella upplevelsen av att se fysiska visningar, så blir den här upplagan av Copenhagen Fashion Week en kickoff för en ny era för Köpenhamns modevecka, där presentation och distribution av digitala visningar nu blir mer avgörande än tidigare. Vi ser fram emot att se hur denna utveckling kan främja skapandet av nytt kreativt material och odla nya relationer med redaktörer, inköpare och konsumenter, säger Cecilie Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week i en kommentar.

 

Till sin hjälp att få det bästa ur upplevelsen har arrangören tagit ett antal modebranschaktörer  och satt ihop ett  "digital advisory board" som består av danska modemärkena Gannis medgrundare Nicolaj Reffstrup, Stine Goyas vd Thomas Hertz, norska modemärkets Holzweilers creative director Susanne Holzweiler, Hopes creative director Frida Bard och kreativa byrån  Moons vd Martin Gjesing.

Förutom digitala och fysiska visningar på olika håll i staden finns en centralt beläggen 

fysisk hubb som fått namnet CPHFW Hub för sociala events, presentationer, seminarier och intervjuer.

Det finns fortsatt restriktioner om hur många som får samlas  på grund av coronapandemin och även om restriktiioner lyfts så finns även fortsatt förhållningsregler att följa som bland annat innefattar en viss social distansiering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094