23948sdkhjf

Hyrmodeaktör gör sig redo för tillväxt – backas av investeringsbolag

It's Released har stängt en första investeringsrunda och även värvat CMO från House of Dagmar.

Habit har tidigare skrivit om den växande hyrmodemarknaden där en av aktörerna är kläduthyrningstjänsten It’s Released, grundad av Johanna Norrman och Annie Thorell 2019.

Nu gör sig duon redo för att växla upp tjänsten och fick tidigare i år  backning av Maki. vc, som gör sin första investering i Sverige, och Martin Hauges investeringsfond Haflo. Hur mycket som bolagen gått in med i kapital kommuinceras dock inte. 

Tjänsten växer även i form av nyrekrytering i Lois Tempelman som tillträtt som CMO, marknadschef.

Lois Tempelman kommer senast från modeföretaget House of Dagmar där hon varit marknads- och pr-ansvarig och hon har även annan erfarenhet från modevarumärken i och utanför Skandinavien. 

It’s Released hyr upp plagg från bland andra Hope, Filippa K och Stine Goya.

Till hösten fördubblas antalet varumärken med bland annat By Malene Birger, Mykke Hoffman och Marimekko. "Därmed breddar vi vårt sortiment och utbud markant i takt med efterfrågan. Vi utvecklar vår plattform ytterligare för att snabbare expandera utanför Stockholm och Sverige", skriver Lois Tempelman i ett mejl till Habit

Grundaren Johanna Norrman har en lång bakgrund i svensk modeindustri och var bland annat delaktig i lanseringen av H&M-ägda Arket. Annie Thorell har ett längre förflutet i tech-branschen och har arbetat med Mentimer, Greta och Wrapp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063