23948sdkhjf

Fem citykärnor går ihop för att satsa sig ur krisen

Malmö Citysamverkan, Helsingborg City, Innerstaden Göteborg, City Örebro och Linköping City Samverkan har gått samman och investerat i ett digitalt utbildningspaket som går under namnet Citykompetens. Initiativet har tagits för att stötta näringslivet.
– I samband med våra nationella avstämningsmöten insåg vi att vi hade samma utmaningar runt om i våra stadskärnor. Så vi valde att samarbeta i stället för att uppfinna hjulet var för sig, skriver Stina Storm, vd City Örebro, i en kommentar. 

I utbildningen, som riktar sig till cityföreningarnas medlemmar, ingår kurser i bland annat Instagram, Facebook och visual merchandise. Handlarna kan genomföra utbildningen i sin egen takt. Tanken är att de ska få kompetens för att utvecklas. 
– I dagsläget är samverkan viktigare än någonsin. Tillsammans kan vi försöka leda företagen ur krisen in i det som blir framtidens stadskärna. Fler stadskärnor är så klart välkomna att haka på plattformen, skriver Lena Dalerup, vd, Innerstaden Göteborg, i en kommentar.

Utbildningssatsningen City kompetens lanserades i veckan.

– I Helsingborg tog vi fram en e-handelsutbildning tillsammans med E-Commerce park och staden. Eftersom den har spridit sig till andra kommuner så tror vi att det här upplägget med en gemensam satsning är riktigt bra, säger Hanna Candell, Helsingborg City.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095