23948sdkhjf

Flest nystartade nätbutiker inom mode

Men butikerna toppar inte omsättningslistan, enligt bank och finansgruppen Svea.

E-handeln växer fortsatt i Sverige och i fjol startades startades 2 084 nya e-handelsföretag i Sverige.

Och den bransch som såg allra flest nya digitala butiker var modebranschen där 526 nya kläd- och accessoarbutiker öppnade online 2019. Delbranschen toppade även listan 2018.


– Det är glädjande att entreprenörer inom många olika branscher ser fördelarna med att starta e-handel. Idag är det så pass lätt att starta en e-handel med säkra betallösningar och smidiga transporter att alla som har någon typ av försäljning bör se över möjligheten. Redan innan Coronakrisen såg vi att fysiska butiker fått det allt tuffare och många som startade e-handel under föregående år kan se ett ljus i mörkret tack vare sin e-handel. De har möjlighet att fortsatt möta sina kunder trots rådande restriktioner, säger Magdalena Caesar, affärsområdeschef betallösningar för e-handel på Svea Ekonomi.

Dock är det inte digitala modebutiker som har högst omsättning och lyckas nå en hög omsättning redan första året utan det är nyöppnade allt-i-allo butiker med breda sortiment  som hade ett snitt på 88 000 kronor.

Dock tack vare två bolag med en omsättning på närmare 15 miljoner kronor under året.

Även sport- och idrottsartiklar placerar sig högt på samma lista med en snittomsättning på 43 000 kronor per bolag medan digitala butiker inom mode bara hade en snittomsättning på 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094