23948sdkhjf

Dansk modekoncern ur rekonstruktion – tidigare huvudägare lämnar

Bolaget bakom herrmodekedjorna Wagner och Tøjeksperten räddat.

Rekonstruktionen av PWT Group A/S och Danmarks största herrklädeskedja, Tøjeksperten, har blivit godkänd med stöd från fordringsägarna.

PWT Group försattes i rekonstruktion den 20 april.

- Det är en god dag för PWT group. Vi är både tacksamma och ödmjuka över det stora stöd som vi har mött från våra samarbetspartners och fordringsägare i denna svåra situation, säger Ole Koch Hansen, vd i en kommentar.

När nu sällskapet går en ny framtid till mötes så görs det med en ny ägarkonstellation och tidigare huvudägaren Polaris Private Equity lämnar ägarkretsen.

Den framtida ägarstrukturen för PWT Group A/S väntas bestå av Ole Koch Hansen och medlemmar av den övriga ledningsgruppen i PWT Management som huvudägare samt en grupp externa investerare som utgörs av tidigare obligationsägare i PWT Holding A/S.

Dessa ägarna tillför ett kapitaltillskott om 20 miljoner danska kronor. Därtill ställer bolagets bank i och med godkännande av rekonstruktionen 125 miljoner till ny
finansiering.


- Fordringsägarna , våra många samarbetspartners, vår bank och alla våra duktiga medarbetare har visat oss stor tillit och vi står nu med en stark och anpassad verksamhet som kan fortsätta den goda utveckling som PWT har följt i 2019 och de första månaderna av 2020. Lösningen har krävt hårt arbete och välvilja från alla
parter men vi har tillsammans etablerat en stabil grund för ett starkt PWT – till glädje för kunder, leverantörer och medarbetare, säger Ole Koch Hansen vidare.

I Sverige är PWT Group verksamma med en filial och med åtta butiker under Wagner-skylt och som drivs via franschise.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078