23948sdkhjf

Craft lanserar ny e-handel

Uppdaterar sajten för att nå en global kund.

Craft Sportswear lanserar ny e-handel för att stärka varumärkets globala närvaro.

Satsningen är ett led i att sportklädesvarumärket enligt egen utsago "haft en komplex e-handelsarkitektur där man administrerat flera olika individuella e-handelssajter, med olika system, för olika geografiska marknader". Den nya satsningen blir global men lokaliserad.

Enligt ett pressmeddelande har bolaget även nyligen genomgått en stor varumärkesuppdatering, uppdaterat identiteten och breddat varumärket för både vinter- och sommaraktiviteter.

- Craft Sportswear har som många andra etablerade varumärken tampats med en komplex e-handelsarkitektur där vi fastnat i lösningar och system som gjort det svårare att skala upp verksamheten globalt. Satsningen som vi nu gör blir därför ett viktigt steg i vår globalisering där vi genom Centra kommer kunna hantera vår globala e-handel mot konsument via en och samma plattform. Med vår tidigare setup har vi lokalt administrerat flera olika sajter vilket gjort oss lokala men aldrig starka på ett större plan. Därav ser vi en stor vinning i att globalt satsa med en ny, uppdaterad sajt som är lika funktionell som stilfull. Här kommer vi verkligen att tydligt kunna kommunicera Craft Sportswear som varumärke och den resa som vi befinner oss i, säger Erik Berg, E-handelschef på Craft Sportswear.

Craft Sportswear har sedan grundandet 1973 tillverkat innovativa funktionskläder för såväl vinter som sommaridrotter. Med fokus på funktion och innovation har deras produkter varit drivande i utvecklingen av funktionsplagg som ser till att aktiva människor kan prestera på högsta nivå samtidigt som de håller sina kroppar torra och varma. Craft Sportswear har huvudkontor i Borås men produkterna återfinns världen över.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109