23948sdkhjf

Polarn O. Pyret i Norge i rekonstruktion

Dotterbolaget omfattar 21 butiker.

Dotterbolaget Polarn O. Pyret Norge AS försattes i torsdags, den 28 maj, i rekonstruktion. Bolaget är ett helägt dotterbolag till den svenska barnklädeskedjan.

Det uppger norska branschtidningen Tekstilforum men det bekräftas även av en talesperson för modekoncernen RNB, Retail and Brands, till Habit.

Bolaget är ett helägt dotterbolag till den svenska barnklädeskedjan.

I Norge omfattar kedjan 21 butiker och Polarn O. Pyret har varit verksam i Norge sedan 2003.

Svenska Polarn O. Pyret, och moderbolaget RNB, befinner sig i rekonstruktion sedan den 23 mars.

Anledningen till att kedjan även i Norge ansökt om rekonstruktion handlar om att coronapandemin kräver nya snabba omställningar att omsättningen rasat kraftigt i fysisk retail.

- För att hantera de negativa konsekvenserna av covid-19 måste vi genomföra vår tvåårsplan på bara två månader. Samtidigt tror jag verkligen på styrkan hos varumärket, på vår långsiktiga relevans på marknaden. Den ökade e-handeln visar att våra kunder tror detsamma. En rekonstruktion är ett sätt att säkra framtiden för Polarn O. Pyret i Norge, säger Åse Tosterud, International Retail Director, enligt tidningen.

Polarn O. Pyret I Norge har enligt tidningen redan påbörjat arbetet med att reducera kostnaderna under coronapandemin bland annat genom permitteringar, minskade marknadsföringsaktiviteter och omförhandlingar av hyresavtal. I nuläget är det enligt tidningen inte beslutat om huruvida butikstängningar väntar.

Habit har ställt frågor till svenska RNB om rekonstruktionen men bolaget är inne i en tyst period och kommenterar inte utvecklingen i rekonstruktionen föränn i samband med kommande kvartalsrapport i slutet av juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062