23948sdkhjf

Datum klara för inköpsdagarna i Nacka

Pandemin till trots blir allt nästan som vanligt när inköpen drar igång i augusti.

Under dagarna sex, 10–15 augusti, pågår Fashion Week Trade i Nacka. Men inköpsdagarna tar inte slut där. Veckan därpå fortsätter de permanenta showroomen – Stockholm showroom och Stockholm Shoehouse – att hålla öppet. Precis som vanligt.

Torsdagen den 13:e augusti ägnas åt seminarier och föreläsningar som både kan följas fysiskt och digitalt. Bland annat kommer frågan om modeindustrin under coronapandemin att lyftas.

Den 12:e augusti tillkännages vinnarna av Encouragement for Action, ett pris som är instiftat av Stockholm Fashion District som uppmuntrar till utveckling inom hållbarhet, digitalisering och fashiontech.

Nytt för säsongen är att bokade, fysiska möten kompletteras med ”digitala showroom” för de butiker och inköpare som inte kan närvara fysiskt.
– Många leverantörer vill kunna sälja digitalt och det kommer vi att hjälpa dem med. Det handlar inte bara om hjälp med teknik utan hur man förmedelar den rätta känslan av produkten, berättar Gunilla Grübb på Stockholm Fashion District, för Habit.

Stockholm Fashion District välkomnar också gästuställare under Fashion Week Trade. Men arrangemangen kan komma att utformas annorlunda denna säsong beroende på vilka restriktioner som gäller. 
– Vi kommer använda alla våra ytor, men på lite annorlunda sätt beroende på coronaläget. Vi har stora ytor och har därför möjlighet att vara väldigt flexibla, säger Gunilla Grübb.

Parallellt med inköpsdagarna i Nacka, pågår även Copenhagen Fashion Week i Köpenhamn.
– Vi kommer hålla fast vid våra datum. Det är viktigt att skapa trygghet för den svenska modebranschen och hjälpa våra varumärken när osäkerheten är så stor just nu, säger Gunilla Grübb.

Under nästa vecka kommer programmet presenteras i sin helhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078