23948sdkhjf

Stort omsättningstapp för Wesc

Nettoomsättning sjönk och förlusten ökade för modebolaget som stängt butikerna.

Wesc nettoomsättningen för första kvartalet uppgick till 4,5 miljoner kronor (11,7).

Rörelseresultatet uppgick till -3,7 miljoner kronor (-2,7) och i rapporten skriver bolaget att . Resultat efter skatt uppgick till -3,5 miljoner kronor (-1,3) för perioden och i rapporten skriver bolaget att den ökade förlusten främst  påverkas "av att försäljningen skjutits fram" till bolagets grossistkonton.

"Minskningen är framförallt hänförlig till att bolaget har upphört med egen butiksförsäljning samt förskjutning av leveranser på grund av utbrottet at Covid-19 som orsakat leveransförseningar på grund av nedstängda landsgränser och verksamheter i många länder", skriver bolaget i rapporten.

Leveransförskjutningarna innebär att en försäljning om totalt cirka 3,5 miljoner kronor har förskjutits.

Ordervärdet för vår- och sommarkollektionen 2020 uppgår till 15,1 miljoner kronor jämfört med 14,5 miljoner kronor för samma period föregående år vilket som tidigare kommunicerats motsvarar en ökning med 4 procent.

Enligt bolaget har inga order för våren 2020 annullerats. 

I början av det första kvartalet stängde bolaget den sista egendrivna, fysiska konceptbutiken och satsar nu istället på global e-handeln i egen regi. E-handeln för den nordamerikanska verksamheten har tidigare drivits av en licenspartner men drivs sedan i februari återigen av bolaget självt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078