23948sdkhjf

Jeansbolagets Göteborgsbutik i konkurs

Efter ett år och en månad väljer grundarna av Jeansbolaget med vd Tobias Frick i spetsen att försätta deras gemensamma butik i Femman, Göteborg, i konkurs.
– Det känns som att Femman i Nordstan har drabbats extra hårt i coronatider. Turisterna har uteblivit liksom pendlana. Det är vår gissning, säger Tobias Frick till Habit.

Bakom butiksstsningen står Lars Bergman, Jonas Hardeberg, Thomas Rundqvist, Tobias Frick och Thomas Haraldsson, samtliga tidigare JC-handlare som bröt sig ur JC och i januari 2016 startade Jeansbolaget.

När Habit intervjuade de fem ifjol hade de precis förverkligat drömmen om att öppna butik tillsammans. De berättade att det skulle ta några år att få snurr på butiken, som tidigare hade inhyst JC-konceptet. "Det borde bli vår definitivt största butik omsättningsmässigt när vi har fått jobba på ett tag", sade Lars Bergman vid tidpunkten för intervjun. De visste alla vad butiken hade omsatt under JC:s guldålder. Här var Thomas Rundqvist butikschef i fem år och Tobias Frick anställd. Men så kom corona.
Hann ni få snurr på butiken?
– Utvecklingen var inte den vi hoppades på. Vi hade inte på något sätt tänkt att ge upp. Men när coronapandemin bröt ut gick det inte längre. Man kan inte slåss mot corona, säger Tobias Frick.
Hur känns det?
– Det är klart att det är en prestigeförlust. Men det gick verkligen inte att göra något i och med corona. Det slog så himla hårt. Hade vi fått några år till hade det varit en annan femma vad gäller kapital och omsättning. Det tar vanligtvis tre till fem år för att bygga upp en bra kundkrets.

Konkursutförsäljningen har pågått i två veckor. När butiken stänger för gott kan Tobias Frick inte svara på.
– Vi stänger när vi ser att vi inte får ut mer av lagret.

Läs reportaget om Jeanskvintettens revansch som publicerades i Habit juni 2019

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078