23948sdkhjf

Boozt ser stor osäkerhet på kort sikt

Sänker förväntningarna under innevarande år.

E-handelsbolaget Boozt utvecklades enligt bolagets förväntningar under inledningen av året men med coronavirusets utbrott på de nordiska marknaderna under mars månad förändrades situationen snabbt.

Det skriver Boozts vd Hermann Haraldsson i rapporten för det första kvartalet.

"Vi har dock sett en stark utveckling under april och första delen av maj, drivet av vår förmåga att på daglig basis anpassa våra kampanjer, vår kostnadsprofil och vår rörelsekapitalbindning till den nya verkligheten. Trots att starten på kvartalet var bättre än väntat ser vi fortsatt en stor osäkerhet på kort sikt", skriver han.

Boozt redovisar ett justerat rörelseresultat på -61 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-11,3).

Den justerade rörelsemarginalen var -8,0 procent (-1,6). Marginalen påverkades negativt med 7,5 procentenheter av en extraordinär lagernedskrivning om 57,8 miljoner kronor under kvartalet, som gjordes till följd av coronaviruset.

Bolaget har tidigare uppgett att det justerade rörelseresultatet preliminärt skulle uppgå till -57 till -63 miljoner kronor första kvartalet och att en lagernedskrivning om 58 miljoner kronor skulle ingå i resultatet.

Nettoomsättningen uppgick till 766 miljoner kronor (712) under kvartalet, motsvarande en tillväxt på 7,5 procent. Boozt har tidigare uppgett att tillväxten preliminärt skulle hamna på 7-9 procent första kvartalet.

Boozt räknar nu med en nettoomsättningstillväxt på 10-20 procent för helåret 2020 och en justerad rörelsemarginal om 1-3 procent.

Det skriver bolaget i rapporten för det första kvartalet.

Prognosen är ny för 2020 och ersätter den tidigare prognosen, som återkallades den 5 april till följd av osäkerhet på grund av coronapandemin.

Den tidigare prognosen var en omsättningstillväxt på 15-20 procent och att den justerade rörelsemarginalen skulle förbättras 2020 jämfört med 2019. Under 2019 uppgick omsättningstillväxten till 23 procent och den justerade rörelsemarginalen var 3,2 procent.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078